top of page

Vești incitante din Ungaria!

Proiectul nostru ERASMUS+, intitulat „Metode pentru inspirarea educației non-formale privind decarbonizarea”, a primit finanțare de la Agenția Națională Maghiară (Cod proiect: 2023-1-HU01-KA220-SCH-000162070).

Într-o lume în care schimbările climatice nu mai reprezintă o preocupare îndepărtată, ci o provocare globală urgentă, suntem încântați să anunțăm angajamentul nostru de a crește gradul de conștientizare în rândul generațiilor viitoare. Credem cu tărie că educația este cheia pentru promovarea conștiinței climatice și pentru a avea un impact pozitiv.


Scopul nostru principal este de a crea un program inovator de conștientizare echipat cu un set de instrumente cuprinzător care se concentrează pe conștientizarea climatului. Subliniem importanța eliminării treptate a cărbunelui și a păstrării culturii miniere ca patrimoniu local valoros.


Recunoscând importanța furnizării educatorilor cu instrumente accesibile, proiectul nostru își propune să împuternicească profesorii din școlile primare. Ei vor avea acces la un fundal profesional ușor de utilizat pe aceste subiecte critice, împreună cu un set de instrumente adaptabil conceput pentru a-și îmbunătăți metodele de predare.


Pentru a remodela educația, introducem un pachet educațional non-formal. În timp ce metodele tradiționale domină școlile primare, credem în puterea învățării prin experiență, a pedagogiei constructiviste și a pedagogiei dramatice pentru o conștientizare eficientă.


Pachetul nostru non-formal constă din două părți: conținut informativ și un set de instrumente metodologic centrat pe copil. Această structură dinamică dă putere profesorilor să adapteze conținutul, îmbunătățindu-și în același timp expertiza metodologică.


Dar proiectul nostru depășește sala de clasă. Aspirăm să conectăm regiunile carbonifere ale Europei prin învățare comună despre tradițiile miniere. În ciuda diversității lor, aceste regiuni împărtășesc o identitate comună înrădăcinată în moștenirea lor minieră. Proiectul nostru va îmbogăți metodologiile profesorilor, iar pachetul de predare disponibil gratuit poate fi aplicat pe diverse discipline.


Colaborarea se află în centrul proiectului nostru și suntem mândri să colaborăm cu instituții din întreaga Europă:


Eszterházy Károly Katolikus Egyetem și Gyakorló Általános Iskola, Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola és Technikum, Ungaria

Digital Communication Network Global, Grecia

Asociatia Edulifelong si Scoala Gimnaziala "Voievod Litovoi," Romania

107 Școala primară „Khan Krum,” Bulgaria

SCHWERPUNKT ZENTRUM GMBH, Germania

Împreună, ne propunem să modelăm un viitor durabil. Să lucrăm mână în mână pentru a avea un impact pozitiv asupra planetei noastre și a generațiilor viitoare.

Comments


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page