top of page

Descoperind Europa prin Programarea Roboților: O Zi Plină de Aventură la Liceul Auto Traian Vuia

Astăzi, la Liceul Auto Traian Vuia, Târgu Jiu, am desfășurat activitatea "Exploring Europe through Robot Programming" în cadrul Săptămânii #CodeWeek2023. Colegii noștri au pus în practică o activitate care a combinat geografia Europei cu programarea roboților. Elevii au învățat despre țările europene, capitalele lor și au dezvoltat abilități de bază în programare cu ajutorul robotului Photon.

Participanții au primit foi cu coduri QR, care, odată scanate, dezvăluiau sarcini specifice. Aceste sarcini constau în identificarea unei țări europene pornind de la un obiectiv turistic și identificarea steagului unei alte țări europene. Echipele au trebuit să programeze roboții să călătorească din punctul 0 către prima țară identificată, apoi către a doua țară, menționând țările și capitalele acestora pe parcurs.

O a doua activitate a constat în descifrarea unor coduri care ascundeau numele a câte 3 județe din România. După descifrare, elevii au programat roboții să plece din punctul 0 și să ajungă în județele respective. Câștigătoare a fost echipa care a parcurs traseul în cel mai scurt timp și a identificat corect elementele solicitate.

Evenimentul este finanțat cu ajutorul programului Meet and Code (https://www.meet-and-code.org/), susținut la nivel european de Amazon și SAP. Meet and Code 2023 este coordonat de Haus des Stiftens și rețeaua TechSoup Europe și susține, pentru al 7-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu misiunea inițiativei Comisiei Europene: Europe Code Week.

În România și Republica Moldova, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup. Asociația Techsoup sprijină organizații nonprofit, profesori, învățători, viitori învățători și tineri să își atingă potențialul prin resurse și oportunități create de și cu tehnologie. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană. Mai multe despre misiunea organizației și programele Asociației Techsoup pentru organizații non-profit și pentru profesori pe www.asociatiatechsoup.ro

#MeetAndCode #CodeEU #EducațieșiInovație

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page